Zijn NFT’s uiteindelijk zelfs van belang? Linkin Park-rapper sluit zich aan bij beroemde NFT-manie

Mike Shinoda, de muzikant en mede-oprichter van rap-rockband Linkin Park, lanceerde gisteravond een veiling op Rarible voor ‚Zora‘, een nonfungible token (NFT) muziekclip van een komend nummer. Daarbij voegt Shinoda zich bij een steeds groter wordende menigte beroemdheden en influencers die hun tenen in NFT-technologie onderdompelen – en hun aanzienlijke fanbases meenemen voor de rit.

Gisteravond laat onthulde Shinoda de drop met een korte Tweet:

In een follow-up draad beschreven Bitcoin Pro de veiling als “experiment” en leek de indruk van de waardepropositie van aantoonbare schaarste en bezit:

‚Hier is het gekke. Zelfs als ik de volledige versie van het opgenomen nummer upload naar DSP’s over de hele wereld (wat ik nog steeds kan doen), zou ik nooit in de buurt van $ 10k komen, na vergoedingen door DSP’s, label, marketing, enz. ”, Schreef hij.

Hij beëindigde de discussie met een link naar een uitleg over NFT’s voor beginners en nodigde zijn volgers uit voor meer informatie.

Meer beroemdheden dan een roddelblad

Shinoda is niet de enige beroemdheid die met NFT’s heeft gespeeld

Gisteren heeft YouTuber Logan Paul een set van 44 NFT’s uitgebracht in de vorm van Pokemon-kaarten om zijn aanstaande bokswedstrijd voor beroemdheden te promoten. Evenzo heeft miljardair-investeerder Mark Cuban enkele halfslachtige animaties op Rarible uitgebracht, en vandaag brengt hij een nieuwe set uit waar kopers gepersonaliseerde video’s kunnen aanvragen bij de Shark Tank-host.

Mede-oprichter van Polyient Games, Craig Russo, zegt dat de activiteit van beroemdheden een onvermijdelijk bijproduct is van een wilde bullmarkt die de NFT-ruimte inhaalt, maar ook een natuurlijke product-marktaanpassing die beroemde individuen beter met hun gemeenschappen verbindt:

„Na een relatief trage periode van de afgelopen maanden, is de NFT-markt weer aan het opwarmen“, aldus Russo. “Gezien het feit dat de huidige use cases voor NFT’s benaderbaar en zeer sociaal van aard zijn, beginnen we een instroom van mainstream interesse te zien. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat enkele opmerkelijke beroemdheden de ruimte betreden. „

Bekende beroemdheden … en ook een paar minder opmerkelijke beroemdheden. De grote namen die enkele tokens proberen te verpanden, worden afgerond door een hit-wonder Soulja Boy, die de afgelopen week verzamelobjecten op Rarible heeft verkocht . Hij heeft momenteel 30 ETH aan animaties te koop en experimenteert met andere niet-blockchain-inhoudsplatforms, nadat hij onlangs een OnlyFans-account heeft opgezet.

Direct naar de consument

Hoewel sommige inspanningen meer flagrant geld hebben gewonnen dan andere, zijn er tal van voorbeelden van projecten en mensen die oprecht geïnteresseerd lijken in het gebruik van de technologie om een ​​betere connectie met hun fans te krijgen. Mede-oprichter van Openlaw en NFT-investeringsgroep Flamingo DAO-lid Aaron Wright zegt dat het een natuurlijke match is en een perfecte use-case voor blockchain.